این کشور با نام رسمی پادشاهی تایلند و نام سابق سیام، کشوری در شبه جزیره هندوچین واقع در جنوب شرقی آسیاست. این کشور از شمال با برمه و لائوس، از شرق با لائوس و کامبوج، از جنوب با مالزی و خلیج تایلند، و از غرب با برمه و دریای آندامان همسایه است.
زبان
زبان تایلندی یکی از قدیمیترین زبانهای شرق آسیاست و بیشتر مردم تایلند به این زبان صحبت میکنند هرچند گویشهای قومی و منطقهای بسیاری نیز در نقاط مختلف این کشور وجود دارند. تایلندی زبان رسمی این کشور است و الفبای مخصوص خود را دارد. زبان گفتاری و نوشتاری این کشور کاملاً برای کسانی که به این کشور سفر میکنند، غیر قابل فهم است. این زبان، تک سیلابی و با پنج لحن (آهنگ) مختلف است که هر لحنی، معنای یک سیلاب واحد را تغییر میدهد. ترکیب این لحنها و سیستم نوشتاری پیچیده و نیز تلفظهای دشوار این زبان سبب شده که یادگیری این زبان برای خارجیها سخت شود. با اینکه زبان انگلیسی در مدارس تایلند آموزش داده میشود، اما میزان تسلط به آن میان مردم این کشور چندان زیاد نیست. با این وجود در بیشتر هتلها، رستورانها و فروشگاههای این کشور، انگلیسی و برخی از زبانهای اروپایی استفاده میشود و اسامی خیابانها نیز به هر دو زبان انگلیسی و تایلندی هستند. هر چند یادگیری این زبان ساده نیست اما کسانی که به این کشور سفر میکنند، با یادگیری واژگان اندک میتوانند تجربه دلپذیرتری داشته باشند به ویژه اینکه مردم این کشور انتظار ندارند خارجیان زبان آنها را بدانند و از این رو بسیار شگفت زده شده و به آنها میگویند که بسیار خوب صحبت میکنند. برای تبدیل نوشتاری زبان تایلندی به لاتین، هیچ روش استانداردی وجود ندارد و بنابراین ممکن است یک کلمه واحد تایلندی به چندین شکل لاتین نوشته شود به همین دلیل هم در کتابهای راهنما، واژه نامهها و سایر متون، از روشهای مختلفی استفاده میشود. استانداردترین روش موجود «سیستم نوشتاری پادشاهی تایلند» است که استفاده از آن رو به افزایش است و برای اسامی خیابانها نیز همین شیوه به کار برده میشود. ترتیب جملات در این زبان به صورت فاعل، فعل، مفعول است که فاعل معمولاً در جمله حذف میشود. ضمایر نیز بنابر جنسیت افراد تغییر میکند. هم چنین افعال در زبان تایلندی صرف نمیشوند و هیچ شناسهای ندارند.
فرهنگ
نوشتار(های) وابسته: گاهشمار خورشیدی تایلندی
کشور بودایی تایلند که قرنها با نام سیام Siam شناخته میشد، شاهراه مذهب، فرهنگ و مهاجرت آسیای جنوب شرقی بودهاست. تایلند کنونی به سال 1238 ایجاد شده و برخلاف کشورهای منطقه، هیچگاه مستعمره و تحت سلطه قدرتهای اروپایی نبودهاست. کلمه تای Thai به معنی لبخند است و تایلند یعنی سرزمین لبخند. قرنها پیش، مردمی از جنوب چین به تدریج به سوخوتای (تایلند کنونی) مهاجرت کرده و به تدریج در مناطق حاصلخیز کناره رودی در جنوب چین ساکن شدند. در اوایل قرن 14، تایلندیها شهر کوچکی را در سوخوتای بنا کرده و در اواسط این قرن نیز آنجا را به پادشاهی مستقل تایلند تبدیل کردند که پیدایش زبان، فرهنگ و معماری این کشور هم متعلق به همین دورهاست.
مذهب
در حدود 95٪ مردم تایلند بودایی هستند. مسلمانان، با حدود 4٪ جمعیت، بعد از بوداییان بزرگترین گروه مذهبی این کشور هستند. گفته میشود یک نفر ایرانی به نام شیخ احمد قمی مذهب شیعه را به تایلند آورد.
95٪ جمعیت بودایی - 4٪ مسلمان و یک درصد باقیمانده سایر ادیان و مذاهب در مناطق خاصی از تایلند، اکثریت جمعیت با مسلمان است که بزرگترین اقلیت مذهبی تایلند بوده و در اجتماعاتی مجزا از غیر مسلمانان زندگی میکنند. مسیحیان تایلند که اغلب کاتولیک هستند، کمتر از یک درصد جمعیت تایلند را تشکیل میدهند و در کنار آنها پیروان آیین سیک و هندو زندگی میکنند. در تایلند، 94.6 درصد مردم بودایی، 4.6 درصد مسلمان، 0.7 درصد مسیحی و 0.1 درصد باقی ادیان هستند. در تایلند برای پیروان تمامی ادیان، آزادی مذهبی وجود دارد.