ویزای شینگن و ویزای مولتی کانادا

ویزای شینگن

افرادی که قصد سفر به کشورهای اروپایی را دارند با واژه ویزای شینگن برخورد کرده‌اند و به آنان اخذ و دریافت ویزای شینگن پیشنهاد شده است؛ اما خیلی از گردشگران اطلاعات لازم درباره ویزای شینگن و شرایط دریافت آن را ندارند به همین دلیل بر این امر شدیم شما را با انواع ویزای شینگن و مراحل دریافت ویزای شینگن آشنا کنیم.

انواع ویزای شینگن

1-ویزای نوع A -ویزای ترانزیت فرودگاهی
شما با دریافت ویزای شینگن نوع A امکان ترانزیت فرودگاهی بدون ورود به منطقه شینگن را خواهید داشت. بدین معنا است که مسافران فقط می‌توانند در یکی از فرودگاه‌های محدوده شینگن پرواز خود را عوض کنند و به کشور دیگری که عضو مجموعه شینگن نیست سفر کنند و مسافران اجازه خروج از فرودگاه و ورود به شهر را ندارند.
2- ویزای نوع B- ویزای ترانزیت
شما با دریافت ویزای شینگن نوع B امکان ترانزیت در منطقه شینگن را فقط در 5 روز خواهید داشت و بعد از آن باید خاک کشورهای شینگن را به مقصد کشور موردنظرتان ترک نمایید.
3-ویزای نوع C- ویزای ورود و اقامت در کشورهای عضو شینگن

شما با دریافت ویزای شینگن نوع C امکان ورود و اقامت در کشورهای عضو شینگن را خواهید داشت. این ویزا 3 نوع دارد که با توجه به اهداف و شرایط سفرتان می‌توانید ویزای C را دریافت نمایید.

دریافت ویزای شینگن
همانطور که گفتیم مسافرانی که قصد دریافت ویزای شینگن را دارند باید ابتدا هدف خود را متناسب با سفر به منطقه شینگن مشخص نمایید و سپس برای دریافت ویزای خود اقدام نمایند؛ که در ادامه به انواع ویزای وبزای ورود و اقامت در کشورهای شینگن می‌پردازیم:

1-ویزا برای یکبار ورود (Single-entry)
شما با داشتن ویزای یکبار ورود، فقط می‌توانید یکبار به کشورهای اروپایی عضو شینگن سفر کنید. بعد از سفر به کشور مورد نظر و ترک آن اعتبار ویزای شما باطل می‌شود حتی اگر از زمان اعتبار آن باقی مانده باشد.

2-ویزا برای دوبار ورود (Double-entry)
ویزای دوبار ورود مشابه ویزای یکبار ورود می‌باشد، افراد با دریافت این ویزا می‌توانند در محدوده زمانی تعیین شده دوبار وارد کشورهای عضو شینگن شوند.

3-ویزا برای چند بار ورود (Multiple-entry)
همانطور که از نام این ویزا مشخص است مجوز ورود چندین بار به کشورهای شینگن را امکان پذیر می‌کند. همچنین مسافران با داشتن ویزای شینگن از نوع چندین بار ورود می‌توانند بین کشورهای شینگن نیز سفر کنند و اقامت داشته باشند. این ویزا دارای محدوده زمانی است بدین صورت که در هر 6 ماه از سال 90 روز اعتبار دارد و این روز از بدو ورود به هر یک از کشورهای عضو شینگن محاسبه می‌گردد.

ویزای اعتباری منطقه محدوده (LTV)

این نوع از ویزا، «ویزای اعتباری منطقه‌ محدوده» (Limited Territorial Validity Visas) نام دارد. این ویزا به شما اجازه می‌دهد که تنها به محدوده‌های مشخصی که در زمان اخذ ویزا اعلام می‌شود، سفر کرده و در آن‌ها اقامت داشته باشید. این ویزا به غیر از مناطق مشخص‌شده، در هیچ منطقه‌ دیگری اعتبار ندارد و دارنده‌ آن مجوز سفر به هیچ‌یک از دیگر مناطق را ندارد. این ویزا بیشتر تحت شرایط خاص، مانند ویزا برای پناهندگان، اعطا می‌شود.

ویزای ملی (NV)

از «ویزای ملی» (National Visas) به عنوان «ویزای نوع D» یاد می‌شود. این ویزا برای افرادی که برای تحصیل، کار یا کسانی که برای مدت‌زمان مشخصی و با هدف معینی، قصد اقامت در کشورهای ناحیه‌ی شینگن را دارند، صادر می‌شود. این ویزا نیز بسته به شرایط و هدف آن می‌تواند یک‌بار ورود یا چندبار ورود باشد و دارنده‌ی آن باید پس از اتمام اعتبار ویزا و پایان دوره‌ تعیین شده، به کشور خود بازگردد. با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، بدون نیاز به اخذ روادید دیگری می‌توان به‌ تمامی کشورهای ناحیه‌ شینگن بدون محدودیت سفر کرد. با این توضیحات، داوطلبان این ویزا باید یکی از شرایط زیر را داشته باشند:

دانشجویان بین‌المللی که برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای مدتی مشخص و نه بیشتر از یک سال، به کشورهای شینگن سفر می‌کنند.
دانشجویان بین‌المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دوره‌های تحصیلی کشورهای عضو پیمان شینگن را دارند. به این گروه نیز ویزای یک‌ساله اعطا می‌شود که برای اقامت بیشتر قابل تمدید است.
کار کردن یا پژوهش علمی و آموزشی در مراکز تحقیقاتی یا موسسات معتبر کشورهای اتحادیه‌ شینگن. این ویزا با توجه به بررسی سوابق فرد و اعضای خانواده‌اش صادر می‌شود.
متخصصانی که با هدف به اشتراک گذاشتن تخصص و مهارت خود به کشورهای عضو این پیمان سفر می‌کنند؛ برای مثال هنرمندان و ورزشکاران در این گروه قرار می‌گیرند.
موارد اضطراری که فرد به دلیل وضعیت پزشکی برای مدت مشخصی قادر به ترک ناحیه‌ شینگن نباشد.

مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن

قبل از هر موردی باید هماهنگی‌های لازم را با سفارت کشور مقصد انجام دهید. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن در اکثر کشورهای عضو این پیمان شبیه به یکدیگر است و تنها در برخی از جزئیات و موارد، تفاوت کمی دارند. به هر ترتیب، مدارک اصلی که باید همراه داشته باشید، شامل موارد زیر است:

1. فرم تکمیل‌شده‌ درخواست ویزا اولین مورد است. به طور کلی اولین مرحله برای اخذ ویزای هر کشور تکمیل فرم درخواست روادید آن است. این فرم باید از سفارت مربوطه دریافت شود. هر چند که این کشورها عضو شینگن هستند، ممکن است فرم درخواست ویزای هر یک از آن‌ها متفاوت باشد؛ در نتیجه لازم است از سفارت‌های آن‌ها دریافت شود.

2. همراه داشتن اصل گذرنامه با امضاء و گذرنامه‌های قبلی. همچنین گذرنامه باید تا حداقل 6 ماه پس از درخواست روادید، اعتبار داشته باشد.

3. عکس پرسنلی رنگی تمام رخ با زمینه‌ی سفید که باید با ظاهر وقت صاحب عکس هم‌خوانی داشته و جدید باشد.

4. مدارک شغلی رسمی مانند جواز کسب، روزنامه‌ی شغلی، فیش حقوقی و گواهی اشتغال به کار یا تحصیل لازم است. همچنین، اسناد ملکی شخص متقاضی و منابع مالی وی همراه با گردش حساب رسمی مورد نیاز خواهد بود.

نکته: لازم به اشاره است که این مدارک باید همراه با ترجمه‌ی رسمی به سفارت ارائه شود.

5. بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد یا رزرو بلیط لازم خواهد بود.

6. متقاضیان روادید باید برای کل مدت‌ زمان سفر بیمه‌ مسافرتی فردی یا جمعی داشته باشند. شرکت بیمه‌گذار نیز باید نماینده‌ معتبری در کشور مقصد داشته باشد.

7. همراه داشتن برگه‌ی تاییدیه‌ رزرو هتل یا اصل دعوت‌نامه‌ای که شخص دعوت‌کننده از کشور مقصد برای متقاضی فرستاده است.

ویزای شینگن

           

مدارک شغلی برای اخذ ویزای شینگن
در نظر داشته باشید؛ این مدارک با توجه به شغل متقاضی و نحوه‌ی فعالیت او در ایران متفاوت است.

ارائه‌ی اصل و ترجمه‌ی مدارک زیر به‌طور کامل و دقیق الزامی است.

صاحبان شرکت‌های خصوصی ( مدیرعامل، اعضای هیات‌مدیره و...)
اصل روزنامه‌ی رسمی تاسیس شرکت
اصل روزنامه‌ی آخرین تغییرات شرکت
گواهی اشتغال به کار خطاب به سفارت با ذکر سمت، سابقه‌ی کار و مشخصات فردی (مطابق با گذرنامه) با قید شماره گذرنامه
تاریخ شروع به کار همراه با تاییدیه بر روی سربرگ شرکت
کارمندان شرکت‌های خصوصی
گواهی اشتغال به کار خطاب به سفارت با ذکر سمت‌، سابقه کار و مشخصات کامل مطابق با گذرنامه و با قید شماره گذرنامه
میزان حقوق و مزایا با مشخصات فردی (مطابق با گذرنامه) و قید شماره گذرنامه
تاریخ شروع به کار
تاریخ شروع و پایان مرخصی موافقت شده
ارائه‌ی سابقه‌ی بیمه 1 سال قبل از سفر با مهر و تایید سازمان تامین اجتماعی
کارمندان شرکت‌های دولتی
آخرین فیش حقوقی با مهر
گواهی اشتغال به کار
بازنشستگان
آخرین حکم بازنشستگی
آخرین فیش حقوقی
کسبه بازار
اصل جواز کسب
اصل کارت بازرگانی
مهندسان
اصل پروانه مهندسی
اصل کارت نظام مهندسی در صورت اشتغال در شرکت
مدارک مربوط به کارمندان بخش خصوصی (فهرست بالا)
پزشکان
اصل پروانه مطب
اصل کارت نظام پزشکی
وکلا
اصل پروانه وکالت
اصل کارت وکالت
اعضای هیات علمی دانشگاه و مراکز تحصیلی
اصل حکم استخدامی
آخرین فیش حقوقی با مهر و تایید رسمی دانشگاه و مرکز تدریس
گواهی اشتغال به کار
سازندگان بنا و ساختمان
اصل گواهی ساختمان
اصل قراردادهای کاری
اصل پایان کار ساختمان
دانشجویان
گواهی اشتغال به تحصیل

نکته مهم: ارائه‌ی مدرک رسمی برای منبع درآمد کسانی‌که درآمد آنها از راه‌هایی به غیر از فهرست بالا تامین می‌شود الزامی است و متقاضیان باید مدارک زیر را تهیه و اصل و ترجمه‌ی آن را ارائه دهند:
اجاره نامه (برای مالکانی که از این طریق کسب درآمد می‌کنند)
مدارک بانکی سپرده‌ی بلند مدت و پرینت ریز حسابی که سود سپرده به آن واریز می‌شود (حداقل زمان افتتاح حساب بلند‌مدت باید 6 ماه قبل از تاریخ مسافرت باشد)

مدارک مالی و بانکی برای اخذ ویزای شینگن
حساب‌های کوتاه مدت یا جاری
ریز پرینت 6 ماه آخر همراه با نام و نام‌خانوادگی کامل مسافر و تاییدیه بانک
گواهی تمکن مالی صادره از امور بین‌الملل بانک
نکته مهم: برای همه‌ی این موارد باید میزان درآمد شخصی حساب‌های بانکی مشخص باشد.
حساب‌های بلندمت
کارت حساب سپرده
گواهی تمکن مالی صادر شده از امور بین‌الملل بانک
پرینت 6 ماهه آخر سود حساب
حداقل مانده‌ی حساب (در نظر داشته باشید که حداقل مانده‌ی حساب هر متقاضی باید 40 میلیون تومان باشد، بنابراین برای یک خانواد‌ه‌ی 4 نفری حداقل موجودی حساب باید 160میلیون تومان باشد.)
 نکته مهم: افزایش ناگهانی مانده‌ی حساب به هیچ عنوان در روند رسیدگی به پرونده‌ی متقاضی مورد قبول سفارت نیست.

اسناد ملکی برای اخذ ویزای شینگن
ارائه‌ی اصل و ترجمه‌ی سند مالکیت به نام مسافر
سایر مدارک برای اخذ ویزای شینگن
اصل گذرنامه با حداقل 7 ماه اعتبار به همراه امضای صاحب گذرنامه
اصل گذرنامه‌های قبلی
چهار قطعه عکس جدید 4.5*3.5 (رنگی، تمام‌رخ با زمینه روشن که 80% عکس در برگیرنده صورت متقاضی باشد)
اصل شناسنامه
اصل سند ازدواج

نکات مهم:
ارائه‌ی کپی تمام مدارک در کاغذهای A4 به همراه اصل مدارک اعلامی در زمان ثبت‌نام الزامی است.
ارائه‌ی ترجمه‌ی رضایت‌نامه‌ی محضری والدین، برای افراد زیر 18 سال در صورت عدم همراهی یکی از والدین الزامی است.
همه‌ی مدارک اعلامی باید به‌طور کامل با هزینه‌ی مسافر ترجمه شده و با مهر دارالترجمه به تایید وازرت دادگستری و وزارت امور خارجه‌ جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد.
حضور مسافر در محل سفارت برای ارائه‌ی مدارک و انگشت‌ نگاری الزامی است.


شرایط اخذ ویزای مولتی کانادا :
اصل پاسپورت با حداقل یکسال اعتبار
2 قطعه عکس، سند مالکیت، تمکن مالی حداقل یکصد میلیون تومان
مدارک شغلی و تحصیلی معتبر
کپی شناسنامه و سند ازدواج (در صورت تاهل)
(مدارک بایستی ترجمه رسمی و تایید دادگستری گردد.)

ریز مدارک مورد نیاز ویزا کانادا که در چک لیست ویزای توریستی کانادا معرفی شده اند :
مدارک شناسایی و مدارک دارایی
پاسپورت جدید با حداقل یکسال اعتبار
پاسپورتهای قدیمی ( برای نشان دادن تاریخچه سفرها )
شناسنامه متقاضی
اسناد ملکی منگوله دار و غیر منگوله دار شامل مبایعه نامه – قرارداد پیش خرید و غیره
اجاره نامه در صورتی که تاریخ آن تمدید شده واعتبارداشته باشد
گواهی لاتین بانکی از حساب های سپرده و اگر سپرده ای دارید که در ماه سود ماهیانه دریافت می کنید لطفاً پرینت (ریز) حساب یا گواهی از بانک که در آن قید شود در ماه چقدر سود دریافت می کنید.
گردش حساب سه ماه و یا شش ماهه از حساب های جاری و کارکرد دارمتقاضی
2 قطعه عکس رنگی :سایز 3.5*4.5 با زمینه روشن  که به تازگی گرفته شده باشد
گواهی اشتغال به تحصیل یا اشتغال به کار فرزندان مجرد
مدارک کاری متقاضی
گواهی اشتغال به کار - فیش حقوقی - حکم کارگزینی - فیش بازنشستگی - حکم بازنشستگی - پروانه کسب - پروانه بهره برداری - پروانه وکالت - پروانه مطب - کارت بازرگانی
مدارک شرکت ( اگر متقاضی دارای شرکت باشد )
اساسنامه شرکت
روزنامه رسمی شرکت ( آگهی تاسیس وآخرین آگهی تغییرات)
اظهار نامه ثبت شرکت
آخرین لیست بیمه شرکت - برگه پرداخت
پرینت گردش حساب سه ماه یا شش ماه شرکت
آخرین برگه مالیاتی شرکت
(در صورتی که متقاضی ، خانم متاهل باشد علاوه بر مدارک خود، مدارک همسر هم نیاز است .)
مدارک دعوت کننده
1- دعوتنامه با تاریخ و امضاء
حاوی اطلاعات مهمان : نام کامل – تاریخ تولد - آدرس و شماره تلفن فرد - نسبت شما با فرد دعوت شونده( مهمان) - هدف از سفر - مدت زمانی که فرد دعوت شونده ( مهمان) قصد دارد در کانادا اقامت داشته باشد – جزئیات مربوط به محل اقامت و هزینه های زندگی – تاریخ ترک کانادا از سوی مهمان
حاوی اطلاعات میزبان : نام کامل - تاریخ تولد - آدرس و شماره تلفن در کانادا - شغل - شهروند کانادا هستید یا دارای کارت اقامت دائم(PR) می باشید - تصویری از مدرکی که نشانگر وضعیت اقامت شما در کانادا می باشد - جزئیات مربوط به خانواده شما، شامل اسامی و تاریخ تولد همسر و وابستگان (ارائه این اطلاعات جهت صدور سوپر ویزای والدین و پدربزرگان و مادربزرگان الزامی می باشد) - تعداد کل نفراتی که در منزل شما اقامت دارند(ارائه این اطلاعات جهت صدور سوپر ویزای والدین و پدربزرگان و مادربزرگان الزامی می باشد) - درخواست سوپرویزا صرفا برای والدین و پدربزرگان و مادربزرگان می باشد.
2- کپی کارت اقامت دعوت کننده
3- کپی اجاره نامه و یا سند ملکی منزل دعوت کننده
4- گواهی کاری دعوت کننده یا آخرین فیش حقوقی
5- گواهی حساب بانکی دعوت کننده
6- آخرین برگ پرداخت مالیاتی (Notice of assessments یا T4)

توجه : لازم به ذکر است که بعد از ارسال مدارک به سفارت ، به هیچ عنوان نمی توان مدرک دیگری را به پرونده خود اضافه نمایید مگردر مواردی که سفارت مدرکی را از شما بخواهد و همچنین بعد از تصمیم گیری درمورد پرونده شما مدارک از طرف سفارت به شما بازگردانده نخواهد شد.